Kun sairaudesta tulee ammatti – kun diabetes muuttaa elämää

Tunnen monta diabeetikkoa, jotka työskentelevät sairaanhoitoalalla. Jotkut ovat ajautuneet työhön hoitajana, lääkärinä, laboranttina…ennen diabetesdiagnoosiaan, jotkut sen seurauksena. Itseäni ei tuonkaltainen urasuuntaus ole oikein ikinä kiinnostanut, vaikka voisihan se olla, että neulakammoinen hoitsu olisi aika mielenkiintoinen yhdistelmä.

Sairaanhoidon sijaan olen jo jonkun aikaa, ehkä vuosikausia, haaveillut itselleni mielenkiintoisten asioiden – viestinnän ja diabeteksen – yhdistämisestä palkkatyön muodossa. NDY-aikana sain ladata viestinnällisen osaamiseni diabetesyhdistyksen pyörittämiseen. Kun urani tuossa yhdistyksessä vuodenvaihteessa loppui, olin hetken hakoteillä – mitä seuraavaksi?


Ratkaisu tuli avoimen työpaikkailmoituksen muodossa. Olin jo jonkin aikaa, lähinnä harrastuksena, seurannut diabetesalan eri toimijoiden avoimia työpaikkoja. Novo Nordisk, Abbott, Lilly, Medtronic… Avoimia paikkoja oli toki ollut, mutta mikään ei oikein tuntunut sopivan yhteen minun kanssani. Kunnes juuri ennen joulua eteeni hypähti mahdollisuus.

Medtronic Finland Oy, Product Manager, Diabetes, Finland and Baltics.

Vau. Huh. Mitä jos…? Ja sitten, lopulta: ”olemme päättäneet valita sinut”.

Medtronic_me

Projektilla on aina alku ja loppu. Tämä teen-diabeteksesta-ammattini -projekti, joka alkoi mahdollisesti jo pääsiäisenä 1989, on nyt saatettu loppuun. Olen yhdistänyt viestinnän, digitaalisen markkinoinnin sekä diabetekseni. Jos joku joskus surkuttelee, että tämä on sairaus, josta ei seuraa mitään hyvää, voin nyt sanoa kirkkain silmin, levollisin mielin ja käsi sydämellä, diabetes muutti elämäni.

Todellisuudessa useasti ja kaikki muutokset kuljettivat osaltaan kohti tätä tuoreinta.

Diagnoosipäivänä 21.4.1989,  ircciin #diabetes -kanavalle kirjautuessani helmikuussa 2005, NDY:n perustamiskokouksessa 19.2.2008, asettuessani Diabetesliiton varapuheenjohtajaehdokkaaksi keväällä 2015 ja toukokuussa tullessani valituksi tuohon luottamustoimeen, Diabetesliiton 60-vuotisjuhlavuoden toimijasymposiumissa 23.9.2015 pitäessäni elämäni ensimmäistä julkista puhetta sekä nyt viimeisimpänä aloittaessani uudessa työssäni 1.5.2016.

Kuule, diabetes, kiitos. Kiitos, että kuljet mukanani ja muutat elämääni. Jatkossakin.

2 kommenttia artikkeliin ”Kun sairaudesta tulee ammatti – kun diabetes muuttaa elämää

  1. Kirsi-Maria sanoo:

    Onnea Nelli! Hieno juttu, että sait haaveittesi työpaikan!
    Minulla on käynyt samansuuntaisia ajatuksia mielessä, sillä uranvaihto tuntuu koko ajan paremmalta vaihtoehdolta. Olen ajatellut, että varmasti jossain diabetekseen liittyvässä yhdistyksessä, firmassa tai jossain olisi homma, jonka juuri minä osaisin tehdä, kun kuitenkin osaan vaikka mitä. Pitäisi vain löytää se oikea paikka, ja osata markkinoida itsensä sinne. :) Sinun esimerkkisi on äärettömän rohkaiseva! Kiitos, ja vielä kerran onnea!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.