Mitä IHMETTÄ mämmi tekee verensokereille?!

Mämmi. Tuo pääsiäisen musta kulta ja jokaisen (?) diabeetikon painajainen. Viime viikonloppuinen pääsiäisloma meni diabetekseni näkökulmasta aika kohtuullisesti, maanantai-iltaan saakka. Suklaata, pashaa, rahkapiirakkaa. Lammasta, viiniä ja lisää suklaata (ja lisää viiniä). Vähän ei-niin-perinteisesti couscoussalaattia ja perjantaipitsa. Sokerit olivat suht-koht normaalit, kunnes…

mammi

Diabetesliiton sivujen hiilihydraattitaulukon mukaan desissä mämmiä on 30-35 g hiilihydraattia. Aika paljon jo sinällään, pienessä desilitrassa. Verrattuna vaikka siihen, että desissä maustamatonta luonnonjugurttia on 5 g hh. Sitten siihen mämminokareen päälle isketään toinen desi kermaa ja vielä vähintään kaksi ruokalusikallista sokeria (peittämään makua? :) ) ja a vot! Vuoristorata on auki! Tuntuu, että kärsin edelleen maanantaisen mämmikipollisen seurauksista, sellaista ylä- ja alamäkeä on ollut nämä pari arkipäivää. Summa summarum: pääsiäisloma kiva, mämmi paha. Skippaan sen ensi vuonna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.